Research By Design


Bron van de image: https://www.researchgate.net/figure/Design-based-research-as-an-ongoing-process-of-innovation-The-research-process-is_fig1_275040746

Een paar weken geleden ben ik samen met Justin begonnen om research by design op te zetten met wat begeleiding van Richard. Richard is zo aardig geweest om ons te vertellen wat research by design is en heeft ons een voorbeeld laten zien van zijn oude research by design document. Later hebben we ook een hoorcollege van onze docent gevolgd over research by design.

Waarom gebruiken wij research by design.
Omdat wij verder zijn gaan werken op de resultaten van minicase 1 was het concept al in beeld en was er al een groot deel aan research voor ons gedaan. Aangezien er bij ons ook niet echt een probleem stelling is waar je normaal gesproken dan eerst even onderzoek naar zou doen, kwam bij ons niet te pas. Bij ons was het product en doelgroep dus al bekend maar de toepassing daarop miste nog en daarvoor hebben wij een product gemaakt. Gedurende deze periode zullen we bezig zijn om ons product te maken en daarvoor hypotheses op te zetten, deze hypotheses zullen dan tijdens een test sessie getest worden.

Hypothese

Resultaat

Onze gebruiker heeft de mogelijkheid om genoeg inbreng te leveren aan de plannen van de klant tijdens een live ontwerpatelier door onze dynamische implementatie van de vragen in onze tool.


Wij verwachten dat onze live applicatie een goede aanvulling geeft aan mensen die vanuit hun huis toch het ontwerpatelier willen bijwonen.


Wij verwachten dat de applicatie die we hebben gemaakt laagdrempelig genoeg is voor de gebruikers, door gebruik te maken van een minimalistisch design en implementatie van heuristiek 10 waarbij de gebruiker een helpende hand krijgt door de applicatie.


Wij verwachten dat de gebruikers bruikbare informatie krijgen gedurende de live sessie, door middel van tips en informatie pagina’s.


Op dit moment komen er veel oudere mensen op ontwerpateliers af, door onze invulling van de tool trekken wij ook een jongere doelgroep aan.



Om deze hypotheses te testen hebben we 4 verschillende mensen gevraagd om onze applicatie te door lopen. Deze 4 testers bestaan uit 4 categorieën en dat zijn: Ouderen 50/60+, een vriend die nog onder de jongeren valt, CMD docent en een minor student. Deze mensen hebben we toen allemaal ingeplant en de test mee doornomen.
Justin en ik hadden hierover de leiding en hebben dus ook de testen afgenomen. Tijdens het testen hebben we de testers verwelkomt en een introductie gegeven over onze applicatie en opdracht.

Reacties

Populaire posts